Lakatos Levente: A hatalom szabályai (Szigor III.)

A legszebb karácsonyi ajándék!


Az idei év második felének a legjobban várt könyve lett számomra A hatalom szabályai című kötet. Közel egy évvel ezelőtt jegyeztem elő a Libri weboldalán. A megjelenés után egy hónapot várnom kellett, hogy olvashassam, mert a Jézuska hozta el nekem Szenteste, amit két este alatt el is olvastam, a jó könyvek nem tartanak sokáig 😋 de újra olvasós lesz az 100%!

Fülszöveg:



Egyszer minden történet véget ér.
Egyszer minden titokra fény derül.
Egyszer minden szerelem elmúlik?


Liza és Igor boldogságáért magyar olvasók ezrei szurkolnak. A Szigor-trilógia zárókötetében végre kiderül, hogy az imádott páros jövője eggyé forr vagy a politikai csatározások veszteségeként örökre búcsút kell inteniük egymásnak. Ami biztos: eljött az ideje annak, hogy végre mindketten megtanulják a hatalom szabályait.

A bosszú a szerelemnél is erősebb? – erre a kérdésre keresi a választ Kereszthy Liza, aki édesapja halála után szeretne kemény nőként helytállni az életében. Helyzetét – a többi között – a váratlanul feltűnő nővére és természetesen a mocskosul vonzó Szentesy Igor visszatérő játékai is nehezítik. Vajon a számtalan megpróbáltatás után hogyan alakul a tiltott szerelem? Végre legyőzhetővé válnak a mindent elpusztító politikai érdekek? 

Tetőzik az őrület Kereszthy Liza és Szentesy Igor életében. Ahelyett, hogy megoldódnának a problémáik, egyre több akadály gördül a páros boldogsága elé. Mindkettejüknek felelősségteljes döntéseket kell meghozniuk – kérdés, hogy együtt vagy egymás előtt titkolózva teszik meg a cseppet sem veszélytelen lépéseket. Vajon a hatalom egyik aranyszabálya, hogy csak magára számíthat az ember? Megérdemel-e újabb esélyt egy olyan szerelemben, amelyre a politika is hatást gyakorol?

Egyszer minden történet véget ér. Egyszer minden szerelem elmúlik? 
Kereszthy Liza és Szentesy Igor oly’ súlyos titkokat cipelnek a lelkükben, amelyek kiderülésükkor alaposan megrengetik a kapcsolatukat. Vajon képesek a körülöttük fortyogó botrányok ellenére a szívük szerint cselekedni, vagy győzedelmeskedik felettük a sötét, hatalmi káosz? A Szigor e-könyv-sorozat tizedik részében végre pontok kerülnek a kérdőjelek helyére. Nagy kár, hogy az elérkező igazság nem garantálja a boldog befejezést…


A Szigor III. kötet három e-book részt tartalmaz: 

  • A visszatérő játékok (Értékelésem ITT olvasható!)
  • A megérdemelt esélyek
  • Az elérkező igazság
Ezek a részek is bővelkednek romantikában, szenvedélyben, titokzatosságban, de javarészt politikai helyzetre összpontosítottak. Minden kérdésemre választ kaptam az utolsó három, négy oldalon, addig folyamatosan izgalomban voltam, a lapok egyre csak fogytak, és csak nem láttam a megoldást, míg nem az utolsó oldalakon Levente elénk tárta az igazságot, bár vannak kételyeim, hogy jó megoldást választott-e, ez már örök homály marad, a lényeg, hogy a harmadik kötetben sem csalódtam. Köszönöm szépen Lakatos Levente! 😉 



Ebben a részben a reflektorfénye a mellékszereplőkre fókuszált, az ő lépéseik adták meg a könyv alapritmusát. Tetszett, hogy most nem csak Igorról és Lisaról szólt a történet. Sokkal életszerűbbnek éreztem, mint az előző kötetet. Ott mesébe illő nyaraláson vettek részt, és azáltal a romantikáé lett a főszerep és ezáltal kevesebb háttér információt kaptunk mi olvasók. 

Levente le a kalappal előtted, hogy ennyire a markodba tudsz bennünket tartani, hiszen az utolsó előtti "nagy" jelenet (direkt nem szeretném leírni, és azáltal mások olvasási élményét elrontani) után egy hirtelen vágással ért véget SZ.IGOR története. Azt a befejezést a mai napig nem tudom feldolgozni, hogy most komolyan ennyi a vége, ilyen úgymond egyszerű megoldással ér véget? Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen más bejezés élt még a fejedben, mert tuti minden író ezer féle záró akkordot tud megalkotni. 


Megrendelhető  ITT vagy ITT
Értékelés: 5 csillag

Köszönöm szépen SZIGOR-t! 
@adrykacska 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!