Alafr Burke: Az ​ex (recenzió)

"A lány a parkban"

Köszönöm szépen a recenziós példányt a Lettero Kiadónak. Volt minden ebben a könyvben, ami egy jó krimihez kellett, de thrillernek nem nevezném, hiányzott a a csavar, a fordulat a végéről, vártam, hogy kiderüljön valami plusz a nyomozás során. Egy sima bűnügyi történetnek mondanám, de annak 100%-an tökéletes volt. Imádtam elejétől a végéig, ahogy a cselekmény előrehaladtával egyre több információt tudhattunk meg Olivia és Jack közös múltjáról, Harris házasságáról, írói munkásságáról. 

Lássuk a könyv fülszövegét a moly.hu oldal segítségével!

Szerző: Alafr Burke
Cím: Az ex
Kiadó: Lettero Kiadó
Oldalszám: 392

Fülszöveg

Manipuláció. ​Bosszú. Szenvedély. Jack Harris évek nem randizott, amióta a felesége tömeggyilkosság áldozata lett. Mindez megváltozik, amikor egy hajnali kocogás közben megpillant egy gyönyörű nőt a parkban. Miért hasonlít a nő ennyire az elhunyt feleségére?
Jack egyik barátja közzéteszi a furcsa, hajnali találkozást egy népszerű internetoldalon. Az ismeretlen nő néhány nap múlva jelentkezik. A férfi élete ettől kezdve darabokra hullik. Olivia Randall a legkiválóbb védőügyvéd New Yorkban. Amikor tudomására jut, hogy Jack Harrist, a hajdani vőlegényét letartóztatták háromszoros emberölésért, elvállalja a védelmét. Kétsége sincs a férfi ártatlanságában. De tényleg olyan jól ismeri Jacket?
Lebilincselő pszichothriller a Holtodiglan és A lány a vonaton rajongóinak. A szerzőt 2016-ban Edgar Allen Poe díjra jelölték. Ezzel olyan táborhoz csatlakozott, amelynek Stephen King, Diana Gabaldon és Ian Rankin a tagjai. Ráadásul a krimiirodalom nagyágyúi is odavannak a regényért:

„Ha tökéletes krimit keresel, ezt olvasd el." Gillian Flynn
„Elképesztően csavaros történet." Michael Connelly
„Hatalmas tehetséggel megírt pszichothriller." Harlan Coben
 Véleményem a könyvről

Futár bontás utáni pillanat :)
Első perctől fogva magával ragadtak az események, csak kapkodtam a fejemet, hogy mik ki nem derültek a cselekmény előre haladtával. Jack-et gyilkossággal vádolják és Olívia lett a védőügyvédje. A nyomozás során rengetek múltbéli titokra fény derült. Jack nem az a személy már, akit Olivia húsz évvel ezelőtt ismert, akinek majdnem a felesége lett. A szakításuk komoly törést okozott neki, ami mentálisan instabil állapotba juttatta. Jelen a múlt kivetített egy-egy pillanata! Harris minden kapcsolata Oliviához köthető. Lehet ezzel a titkokkal együtt élni? Hova vezet az, amikor a múltból nem képes egy ember kiszakadni? Mikor érkezik el az a pont, amikor a jeleket komolyan kell venni, és nem elmenni mellettük? Előre kitervelt lett volna a gyilkosság? Mindenre választ kaphatunk a könyv elolvasása után. Döbbenten álltam az utolsó lapoknál, hogy ez most komoly? Ennyi egy ember élet? Ilyenek vagyunk mi emberek egymással? A szerző remekül játszik az olvasó idegeivel, mert az apróbb információmorzsákkal folyamatosan elbizonytalanít minket, hogy akkor ki a gyilkos? Pszichológia thriller lévén vártam volna a végére egy extra csavart. Ezt leszámítva nagyon élveztem a könyvet, olvasmányos volt, logikusan építette fel az író a történetet, a karakterek szerethetőek voltak, még Jack-et is csíptem a regény feléig, utána várt kicsit szánalmassá a szememben. Hiányzott a történet egészét átívelő feszültség, talán azt a nyomozás végén éreztem egy hangyányit, de ezt leszámítva is oda voltam a könyvért. 

 Értékelésem: 5/4  


Köszönöm a kiadónak a nekem szavazott bizalmat, remélem a későbbiekben is tudunk majd együtt működni. 
@adrykacska




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!