J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Könnyed, pihentető hétvégi olvasmánynak mondhatnám J. K. Smith első könyvét. Ezzel nem lehúzni szeretném, hanem elsősorban azoknak ajánlanám, akik a mindennapjaikban szellemileg elfáradnak és estére valami lazára vágynak. Kori története igazi habos babos tündérmese.  Olvasás közben tinikorom szappanoperáinak a cselekménye jutott eszembe.



J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre
316 oldal

Lássuk a fülszöveget (engem is ez fogott meg):


Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte. 
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget? 
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja. 
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük. 
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.


Vigyázat SPOILER veszély állhat fenn!
Csak saját felelősségre olvasd el a következő részt :) 

Pillanatkép az olvasásból :)



Összességében tetszett a történet, nem hiába 91%-os értékelése van a moly.hu oldalon., viszont van bennem egy icike picike tüske ... tele van a könyv olyan elemekkel, amit ha kicsit jobban végig gondolok akkor képtelenségnek tűnik. Itt van például Kori férjének a halála, jó megértem, hogy nem rázta meg, sőt inkább örült is neki, adott neki egy plusz lökést, hogy újra kezdje az életét egy teljesen más világban, mint amiben eddig élt. Rövid idő alatt beleszeretett a főnökébe, és ez a vonzalom viszonzásra is talált. Innentől nincs kérdés, hogy kész az álomba illő tündérmese. Itt belegondoltam egy röpke pillanatra, hogy tuti az első együttlét után jönni fog a baba, és lám bejött a tippem :) Gondoltam az állóvizet fel kellene kicsit zavarni, Holly - kislánya Chrisnek - édesanyja felbukkanása ezt meg is oldotta. Megismerhette az olvasó, hogy miért neveli Chris egyedül gyermekét. Nem gondoltam volna hogy ez a felbukkanás odáig vezet, hogy bíróságra is mennek a kislány "elhelyezése" kapcsán (mondanom sem kell, hogy Olivia az anya jóvoltából) Végül Holly életében annyi változás állt be, hogy Kori és Chris egy párt alkotnak, későbbiekben férj és feleség lesznek, és szerelmük gyümölcseit nevelhetik.


Hát nem egy tökéletes mesét olvashattunk? :)

Magába szippantott az írónő stílusa és a cselekmény menete. Sajnos kevés szabadidőm miatt haladtam vele lassan, de végül is két este alatt el is olvastam. Ez is sok mindent elmond a könyvről. 



Akkor még egyszer leírnám, hogy fent leírtakkal nem akarom senkinek sem a kedvét elvenni a könyvtől, mert nekem abszolút tetszett. Mostanában annyi dolgom van a mindennapi munka mellett, hogy csak laza könyveket keresem, és olvasom. Jó olvasni azokat a történeteket, amik az egyszerű receptek alapján íródtak meg és nincsenek túlbonyolítva. 

Ezzel a montázzsal köszönném meg 
J. K. Smith írónőnek ezt a könyvet! 
@adrykacska 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!