Domszky László: Férfiműszak

Melegprostik a megfizetett boldogságról.


Domszky László: Férfiműszak 
Ad Librum, 2017 
160 oldal

Fülszöveg: 

Less ​be a férfiprostituáltak elképesztő világába!
Ebben a riportkönyvben találkozhatsz Kristóffal, aki Dubajban vállal passzív szerepeket, és meghökkentő aberrációkról mesél. Olivérrel, aki heteróként aktívkodik Amerikában és Budapesten, és egészen furcsa módon reagál a kliensei élvezetére. Marcival, akinek nem olcsó társaságát gyerekes külseje miatt Zürichben is keresik a látens pedofilok. Márkkal, akinek a drogtól már felpüffedt az arca, az alkohol számára üdítő, és leginkább a perverz mazochista vendégeket szórakoztatja. A kliensekkel, akik őszintén vallanak az eszkortokkal hónapokig tartó, milliókba kerülő kapcsolatokról, az unokánál fiatalabb fizetett szeretőkről és a durva perverzióikról.
A kötet szerzője, Domszky László a Life.hu és a Mosaic Online újságírója, aki a magyar hírességek mellett olyan világsztárokkal készített interjút, mint Wiz Khalifa, Sean Paul, Jason Derulo, Martin Garrix, Kelly Osbourne, Nico Rosberg és John Newman. A szakmai tapasztalatait most tényfeltárásban kamatoztatta, olyanokat megszólaltatva, akik másnak nem beszélnének a titkaikról.


Félve vettem a kezembe ezt a riportkönyvet, kicsit frusztrált a melegprosti kifejezés az alcímben. Valamennyire tudtam, mire számíthatok a lapok között. Mint mindenki más én is azt hittem, csupa csillogás és pénz ez a világ, és aki oda bekerül nincs kiút (ez a része igaz is)

Az író három férfit szólaltat meg, hogy elmeséljék egy interjú alkalmával az életük történetét. Egyik megrázóbbra sikerült a másiknál. Hatalmas lelkierő kellett az eszkortoktól, hogy ennyire nyíltan beszélni merjenek az őket ért atrocitásokról. Minden fejezet végén egy szakpszichológus értelmezi az olvasók számára az elhangzottakat, és így könnyebben megérthetünk az ő világukat. Mind hármukat a pénz motiválta, hogy erre a pályára lépjenek. Van aki kőkeményen űzi az ipart, van aki csak hellyel-közzel az anyagiak reményében. Mindenki megjárt a poklok poklát. Láthatatlan ranglétrán hol egyet léptek előre, hol meg kettőt vissza. Aki hivatásának érzi ezt a szakmát az nem adta fel! 

Lehet egyáltalán ezt hivatásnak nevezni? 


Legnagyobb döbbenet az okozta számomra amikor a könyv vége felé megszólaltat az író olyan embert aki nem meleg, de mégis beálltak a sorban heteróként a pénz miatt, várta otthon párja, és ő mellette titkos életet kezdett el élni. Elképzelni sem tudom mik zajlottak le a lelkében egy-egy ilyen alkalom után, hogyan tud a barátnője / felesége szembenézni. A másik történet ami kicsit jobban megrázott, hogy a másik fél nyíltan ismeri a párja munkáját, és nem tudja elfogadni, bármennyire nagy a szerelem nem hajlandó osztozkodni az ágyban rajta. Nem tudja munkaként tekinteni ezt az eszkortosságot. 

Másik oldal is megkérdezésre került, én csak megrendelőknek nevezem. Mai rohanó világban nincs idejük az embereknek normális kapcsolatokra, amibe időt fektetnének, így maradnak az egyéb örömök ... 

A melegek körében is megvan ki a domináns (ő a férfi), és ki az alávetett (ő a nő). Attól hogy férfi férfivel vagy együtt ugyan úgy megvannak a beteg elképzelések, gondolok itt a szadómazóra. Egyik "alanyunk" sírva futott el az egyik ilyen helyről.

http://www.newsnish.com

Csak akkor olvassátok el ezt a könyvet ha félre tudjátok tenni az előítéleteket, és valamennyire együtt tudtok érezni az interjú alanyokkal. Ezek a cselekmények egy életre megbélyegzik a későbbi életüket és a egyben lelkület is eltorzítja. 

A könyv ITT szerezhető be!

https://www.adlibrum.hu/
@adrykacska

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Roxforti házak története

Borsa Brown: A ​férj prostija

Az internetnek hatalma van! || Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!